Ingredienser i Gelenk Collagen:

Næringsinnhold: 1 Tablett: Prosent av referanseinntak:
MSM 200 mg  
Collagen type ll 150 mg  
Haibruskkonsentrat 100 mg  
Vitamin C 50 mg 62,5 %
Mangan 5 mg 250 %
Vitamin B6 3 mg 214 %
Vitamin B9 200 mcg 100 %
Vitamin B12 9 mcg 360 %

1. Collagen type II
150 mg

Collagen type II er den viktigste byggeklossen for kroppens brusk, ledd, muskler og sener. Collagen er et veldig elastisk protein som er helt nødvendig for at ledd og brusk skal fungere normalt. På grunn av proteinets elastisitet så danner den et slags “støtdempingssystem” for brusk og bindevev og gjør dem sterke og fleksible.

Kroppen produserer selv sitt eget protein, men etter hvert som man blir eldre blir denne produksjonen redusert. De synlige effektene av nedgangen i produksjonen er stivhet i ledd og muskler på grunn av slitte ledd og leddsmerter.

Frisk leddbrusk består av ¾ kollagen. Forskning viser at i en alder av 40 år, er kroppens evne til å produsere collagen redusert med 25 %. Ved fylt 60 år, er det gått ned med over 50 %. Inntak av kollagen kan stimulere kroppens egenproduksjon og revitalisere brusken og leddene.

Gelenk Collagen inneholder hydrolysert kollagen. Ved at den er hydrolysert gjør at den er lettere opptakelig for kroppen.

Hydrolysert Collagen type II oppsummert:

- Viktig byggekloss for brusken

- God ved vonde ledd og muskler

- Lett opptakelig i kroppen

 

Dokumentert effekt:

Flere kliniske studier er gjort på collagen og dens virkning på pasienter med slitte ledd og leddlidelser. De kliniske undersøkelsene er publisert på PubMed(www.pubmed.com), som er verdens største database innen medisin og preklinisk vitenskap.

 

2. MSM

MSM (metylsulfonylmetan) er en naturlig og organisk svovelkilde. Det finnes overalt på planeten, som for eksempel i havet, luften, planter, trær dyr og mennesker. Svovel er et essensielt mineral, på samme måte som magnesium og kalsium. Det er blant topp 10 grunnstoffer som kroppen er bygd opp av, sammen med oksygen, karbon og hydrogen.

MSM er kjent for å være god for ømme og stive muskler og ledd, fordi svovel er viktig for fornyelse og vedlikehold av brusk og bindevev. Grunnen til det er at svovel inngår som en viktig byggesten i brusk.      Det er kun 1/3 svovel(msm) i et ledd med slitasje i forhold til et friskt ledd, ifølge forskere. Mange erfarer at ledd blir mer bevegelig og muskler blir mindre stive når MSM brukes over tid.

Det har vært gjort mye forskning på MSM sin rolle ved slitte ledd. Studiene viser en viss effekt av MSM tilskudd for leddplager.

I følge studier kan MSM ha milde betennelsesregulerende egenskaper på ledd og brusk, fordi den øker antioksidantforsvarets egenskaper og dermed gir immunsystemet mindre behov for å sette i gang betennelsesreaksjoner. 

Det finnes flere kliniske studier som er gjort på MSM og inflammatoriske tilstander som er publisert på Pub Med(www.pubmed.com).

 

MSM oppsummert:

- Essensielt mineral

- MSM er viktig for fornyelse og vedlikehold av brusk og bindevev.

- Byggesten i brusk

- MSM har en irritasjonsdempende effekt på ledd

- MSM er lett opptakelig og helt trygt å bruke

 

3. Haibruskkonsentrat 

Haibrukkonsentrat kommer fra brusken til haien. Den har et høyt naturlig innhold av kalsium, kondroitinsulfat og andre mineraler. Det bidrar til at den er med på å gi næringsstoffer og struktur til brusken. Tilskudd av haibrusk ser ut til å stanse nedbryting av brusk, og stimulerer kroppen til å gjenoppbygge og reparere bruskvev. Haibruskkonsentrat er også kjent for å smøre leddene og bedre støtfunksjonene slik at man får mindre stivhet leddkapselen og økt bevegelighet. 

Haibruskkonsentrat oppsummert:

- Gir næringsstoffer og struktur til brusken

- Bygger opp bruskens gode «støtdempere»

- Økt bevegelighet

 

Ja takk, jeg vil gjerne prøve Gelenk Collagen til halv pris!*

Fyll ut skjemaet under for å bestille Gelenk Collagen